Jump to content
Sign in to follow this  
B0GD4N

Tutorial Comenzi Admini

Recommended Posts

In tutorialul asta vreau sa includ cam toate comenzile amxx care ar trebui sa le stie un admin si cum/cand sa le foloseasca .
Incepem cu inceputul , comanda de logare default a adminelor in amxx este : 
"setinfo _wartm parola" (cu spatiu dupa setinfo si cu spatiu dupa _wartm) 

Comenzile sunt scrise in consola in modul urmator:
amx_<comanda> <optiune1> <optiune2> [optiune3]

Fragmentul notat cu <> este necesar iar cel cu [] este tehnic optional

Comenzi de baza

amx_slay <player> - ucide un jucator . De folosit in cazurile in care un jucator nu pune bomba si se scurge timpul rundei sau trebuie sa trimita poze pe mess dar el inca joaca .

amx_kick <player> - scoate un jucator de pe server . De folosit in cazul in care un jucator este afk

amx_slap <player> [valoare] - da un imbold jucatorului cu valoarea de damage aleasa , default 0 . De folosit cand un jucator sta la panda si nu pleaca dupa bomba pentru a-l face atent .

amx_say <mesaj> - comanda similara cu originalul say , doar ca putin mai speciala si fara limita de spam din pacate . Comanda folosita in cazul in care aveti de facut un anumit anunt , cum ar fi sa anuntati tero sa puna bomba sau ct-erii sa mearga la defuse , sau pe harti speciale ca sunt interzise anumite lucruri.

amx_tsay [culoare] <mesaj> - comanda hud in stanga ecranului , deasupra scrisului , se poate folosi si cu o culoare , de exemplu: "amx_tsay yellow <mesaj>" , dar puteti sari peste fiindca nu este neaparat necesara . Mesajele de acest gen sunt folosite pentru acelasi lucru ca si cele de la amx_say ,dar si pentru anuntat playerii cand le sunt facuse ss-uri , pentru a ii face mai atenti .

amx_csay [culoare] <mesaj> - comanda hud in centrul ecranului , in partea de sus , se poate folosi si cu o culoare similar cu tsay . Comanda nu trebuie folosita foarte des fiindca mesajele de acest gen ies prea mult in evidenta si nu sunt recomandate , folosita doar foarte rar cand un anumit jucator nu vede in nici un alt fel cand i se atrage atentia pentru o anumita incalcare a regulii sau o anumita greseala .

amx_chat <mesaj> - Comanda de comunicare intre admini , e ca si say-ul doar ca e vizibila doar de admini . Comanda folosita doar pentru diversele discutii de administrare , nu pentru dezvaluirea pozitiilor playerilor , pentru asta exista sayteam .

amx_psay <player> <mesaj> - Trimite mesaje private oricarui admin/jucator de pe server , atentie fiindca lungimea maxima a mesajului poate fi considerabil redusa de dimensiunea nick-ului playerului . Folosita pentru a trimite informatii care nu le vrei stiute de alti jucatori/admini de pe server , cum ar fi id-ul de mess asta in cazul in care tii la confidentialitatea lui .

sayteam@ <mesaj> - Comanda de report in principal , poate fi folosita si de playeri pentru a trimite mesaje spre chat-ul adminilor , dar folosita de un admin se transforma in amx_chat , comanda explicata mai sus .

say@ [culoare] <mesaj> - Comanda scurtatura ca si sayteam@ , doar ca pentru amx_tsay , de adaugat ca aici pentru mesaj colorat trebuie scrisa doar initiala culorii , exemplu : say@ y <mesaj> si o sa trimita un mesaj scris cu "yellow" .

say@@ [culoare] <mesaj> - Comanda scurtatura pentru amx_csay , similara cu say@ .

amx_vote <Intrebare> <raspuns1> <raspuns2> [raspuns3] [raspuns4] - Comanda care porneste un vot total programabil , poti alege intrebarea si minim 2 raspunsuri . Exemplu : amx_vote "Ce zi e azi ?" "Luni" "Marti "Duminica" "Nu stiu!" . Acest tip de vot se poate folosi pentru aproape orice , important e sa nu jigneasca integritatea morala a jucatorilor sau sa provoace certuri .

amx_votemap <harta1> <harta2> <harta3> <harta4> - Comanda de vot pentru harti , se poate nominaliza minim o harta desi nu e recomandat . Se recomanda 3-4 harti la vot , sa nu existe discutii ca adminul a pus doar ce harta a vrut el la vot . 

amx_cancelvote - Comanda care functioneaza doar dupa pornirea unui vot cu comanda amx_votemap , si ceea ce face v-ati prins , anuleaza votul in curs nemaiafisand rezultatul voturilor . 
A se folosi doar in cazul in care ati gresit un vot si vreti sa reintroduceti datele , doar god-zii au teoretic dreptul sa opreasca voturile necorespunzatoare nelansate de ei , pentru a nu isca certuri .

(NU SE FOLOSESTE PE SERVER) amx_ss <player> <numar> - face poze unui jucator , numarul pozelor fiind decis de admin , minim si recomandat - 3 poze . Comanda se foloseste dupa ce urmaresti un jucator si inca nu esti lamurit daca e sau nu codat . Daca nu raspunde dupa ss-uri trebuie sa il astepti pana ce iese singur de pe server rezultand ca a fost codat , a nu se da ban niciodata daca suspectul e inca pe server dar nu raspunde fiindca poate fi afk . Daca suspectul da id-ul dar nu intra deloc pe mess si eventual iese si de pe server primeste ban , dar adminul trebuie sa ii trimita pe mess link-ul forumului si sa il anunte sa faca cerere unban la acea adresa postand pozele facute pentru a primi unban , luati mereu in considerare faptul ca sunt foarte multi care inca nu stiu sa intre pe forumuri sau sa trimita poze , explicati mereu procedeul daca este necesar .

amx_map <harta> - schimba instant in harta aleasa . Comanda nu se foloseste niciodata fara a te baza pe un vot , fie al serverului , fie al unuia dintre admini , pentru a sti parerea playerilor de harta pe care o bagi .

amx_banip <durata> <nume> <motiv> - Banare in stilul amxbans , atentie la ordine fiindca difera de originalul ban in care intai se punea nick-ul si apoi durata . Atentie , mereu trebuie mentionat un motiv in cadrul comenzii , chiar daca practic e optional , aici e absolut necesar pentru ca lista banurilor e publica . Comanda nu se foloseste niciodata direct , intai trebuie facut un demo foarte atent daca jucatorul foloseste aim , sau wall putin mai pe fata , iar daca ascunde foarte bine trebuie facute poze .
De adaugat ca banurile permanente nu se dau decat pentru cod si reclama la alte servere intentionata (nu bind) dar evident trebuie facuta o poza la consola acolo unde jucatorul a facut reclama , pentru a avea motivul banului la cerere , banul permanent se trece cu durata 0 .

amx_showip - Arata ip-urile jucatorilor online . Comanda este necesara pentru a avea ip-ul unui suspect de coduri inainte de verificare , desi se poate afla si dupa ce a iesit prin comanda urmatoare .

amx_last - Arata ip-urile jucatorilor deconectati recent . Necesar pentru a putea obtine ip-ul unui jucator pentru banare in caz ca a iesit fara sa prezinte ss-urile .

amx_addban <ip> - Baneaza un ip de la distanta , nu e necesar ca jucatorul sa fie pe server . Difera intre accese totusi , adminii fara rcon nu pot bana decat jucatorii deconectati recent (prezenti in lista amx_last) , iar cei cu rcon pot bana absolut orice ip . Atentie ca banurile date cu comanda asta nu apar in lista web a banatilor , si nu e recomandat sa fie folosita decat de god-zi la banarea jucatorilor iesiti de mult timp de pe server , de moderatori e recomandat sa fie folosita doar urmatoarea comanda.

amx_nick <nume actual> <nume dorit> - Comanda prin care poti schimba nick-ul unui jucator . Folositoare atunci cand nick-ul unui jucator e jignitor sau face involuntar reclama la un alt server , folosirea aceste comenzi e primul lucru care ar trebui facut in acest caz , daca nu intelege puteti recurge la comenzi precum kick sau ban temporar .

admin_who - Comanda prin care poti vedea adminii serverului , pe unele servere e valabila doar adminilor .

amx_gag <nume> [durata] - Comanda pentru blocarea chat-ului unui jucator . Mare atentie , pe alte servere comanda gag bloca doar say si sayteam , pe unele servere blocheaza si comanda de report (u@) , asa ca nu va asteptati sa va raspunda in vreun fel un jucator cu gag . Durata nu este neaparat necesara (jucatorul primeste automat 10 minute gag daca durata nu e trecuta) , dar e recomandat sa o modificati in functie de injuriile aduse de jucatorul in cauza , daca insulta nu e foarte grava si mai degraba o gluma proasta puneti durata de 3-5 minute , daca insulta e mai grava puteti pune 10-15 minute . Durata se trece in secunde , asa ca mare grija cat tastati .
Exemplu : amx_gag nume 300 , pentru gag jucatorului 'nume' timp de 5 minute .

amx_ungag - Scoate gag-ul unui jucator chiar daca comanda initiala de gag nu a fost executata de tine . Atentie totusi , mai bine vorbiti cu adminul care a dat gag-ul daca considerati ca nu a fost in regula , ca sa nu apara certuri nedorite .

amx_teammenu - Comanda meniu pentru mutarea jucatorilor dintr-o echipa in alta . O puteti folosi atunci cand faceti poze unui jucator sa il mutati inapoi la joc , din cauza ca PTB-ul cateodata interzice asta cand sunt mai mult de 28 jucatori pe server .

Comenzi optionale

amx_votekick <nume> - Porneste un vot pentru a decide daca jucatorul ales primeste kick sau nu , kick-ul se face automat de server cand votul se finalizeaza .

amx_voteban <nume> - Similara cu votekick doar ca jucatorul primeste ban pe o perioada destul de lunga (nu permanenta) daca votul iese da .

amx_votemapmenu - Comanda meniu pentru vot , ruda cu amx_votemap , doar ca aici puteti alege dintr-o lista hartile care le vreti la vot . Atentie , acest tip de vot nu poate fi oprit cu comanda amx_cancelvote asa ca mare grija ce harti alegeti , se considera ca avand o lista in fata nu puteti gresi votul.

amx_slaymenu / amx_kickmenu / amx_banmenu / amx_unbanmenu / amx_mapmenu - Comenzi meniu , nu stiu exact cate sunt , difera de server si versiunea amxx instalata , similare cu votemapmenu , lista completa a comenzilor menu o puteti gasi prin comanda urmatoare.

amxmodmenu - Comanda suprema a meniurilor amxx , puteti practic naviga prin comenzi cu aceasta comanda , foarte mare atentie fiindca puteti bana involuntar pe cineva neapasand tasta corespunzatoare , sa nu credeti ca e foarte usor doar pentru ca aveti optiunile in fata .

listmaps - Comanda, in consola, nu neaparat de administrare , dar e foarte folositoare adminilor pentru a afla lista hartilor de pe server , este totodata accesibila si jucatorilor . Recomandat sa o tastati in consola fiindca veti afla intotdeauna lista intreaga a hartilor .

amx_restrict on/off <item> - Comanda semi-meniu destul de complexa de restrictionare a armelor . Exemplu de folosire : amx_restrict on awp , si ca sa scoateti restrictia scrieti amx_restrict off awp , sau amx_restrict on hgren , amx_restrict off hgren pentru restrictie pe grenada he .
Toate denumirile folosite de comanda le puteti gasi in meniu dupa tastarea comenzi amx_restrict .

Edited by B0GD4N
 • Like 4
 • Thanks 1
 • Upvote 5

Share this post


Link to post

Dupa cum spune si titlul este un grup unde toti adminiii / jucatorii vor fii acolo , daca vrei sa intrii apasa pe link`ul de mai jos 

 

https://m.me/join/AbZ6Ngs-JfSIe-da

Share this post


Link to post

Salut la toata lumea ,

Am observat in ultima vreme ca , aveam topici cu "prezenta adminilor" evident , toti admini intrau sa spuna ca ei sunt prezenti si doar atat.. Asadat , am decis sa mai schimb cateva lucruri ca sa vedem admini de care mai avem nevoie si de care o sa ne luam ramas bun la sfarsitul luni.

 1. Daca , un admin nu voteaza serverul in fiecare zi , si daca este prins ca voteaza azi si dupa doar miercuri-joi , are avertisment , la 2 avertismente -1.
 2. Admini nu prea mai frecventeaza forumul , daca un admin a dat un ban , si se face cerere unban si adminul in cauza nu posteaza demo-ul in 2 ore maxim , se lasa cu avertisment , la fel la 2 -1.
 3. Admini cu accese la pa , va spun si aici ca regulamentul nu prea il cititi , Nu DATI PA la cei STEAM On ! Daca va prind ca ati dat la cineva pa si era steam on ---> remove direct.

Astept de la fiecare admin in parte , reply la acest topic cu "CITIT"

Sanatate si numai bine !

Share this post


Link to post

Bine boss

Share this post


Link to post

asa sa fie....eu zic ca cel mai bine ar fi sa facem o  sedinta

Share this post


Link to post

Seen

Share this post


Link to post

citit

Share this post


Link to post

Din moment ce ati facut cerere de admin banuiesc ca stiti ca e foarte important sa frecventati forumul voturi pareri la cereri de admin / unban / propuneri , cand se face cererea de UP / DOWN , se ia in considerare si activitatea pe forum , daca nu aveti activitate si pe forum , sa nu va aud ca nu am luat up ca sunt activ pe srv etc , asta sa stiti .

 

O seara faina 

Reply cu citit 

 • Sad 1

Share this post


Link to post

Asa sa fie

 • Haha 1

Share this post


Link to post

Am dat seen , ca nu am citit :)

Share this post


Link to post

Ok, este foarte corect ce ai zis !

Share this post


Link to post

Citit

 • Haha 1

Share this post


Link to post

Citit!

Share this post


Link to post

Citit... SCz man ,in ultima perioada muncesc foasrte mult si ce timp imi mai ramane mi-l dedic WarField-ului.

Share this post


Link to post

Incepand de astazi vreau un reply de la fiecare admin care mai este activ pe server cu Nick lui o sa incep sa dau remove deci cei care nu dati reply o sa luati toti slot ! Aveti timp pana la sfarsitul lunii 31/10 spunetile si la restul care sunt admini pe server si nu intra pe forum !

 • Like 1
 • Upvote 1

Share this post


Link to post

Aha vezi cas multi ce nu prea a fost pe sv

Si pe forum 

 

 • Like 2

Share this post


Link to post

Cred ca suntem 4_5 care mai intra si mai putini care fac si treaba  BR | Tranca pe forum se vede usor ca  votam doar vreo 3 

 • Like 2

Share this post


Link to post

SeBi :)

 • Like 2

Share this post


Link to post

h.

 • Like 2

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...