Jump to content

Securitatea conturilor

AkAi

Tinand cont ca am fost amenintati cu flood si spargerea conturilor vreau sa va recomand urmatoarele lucuri:

1. Mare atentie la link-urile primite. Sa presupunem ca in timpul unei conversatii pe steam sau messenger va este dat un link de forma:

forum.warfield.ro.sub-domeniu.com/index.php?app=post&section=post&do=new_post&f=179

Acesta este un link exemplu si va duce pe o pagina inexistenta. Link-ul pare absolut valabil si corect,din graba insa nu multi remarca:
forum.warfield.ro.sub-domeniu.ro

  • www.warfield.ro si forum.warfield.ro e adresa originala a forumului
  • totusi vedem sub-domeniu.ro ceea ce indica ca forumwarfield.ro este defapt numele siteului, cum este la noi warfield si adresa este sub-domeniu.ro cum la noi e .ro

Dand click pe un astfel de link,cel mai probabil esti redirectionat pe o pagina asematoare cu warfield.ro in care iti este solicitata logarea.

Este cazul sa iti pui niste semne de intrebare deoarece:

  • probabil esti logat deja, de ce sa iti ceara sa te mai loghezi inca o data
  • in 99% din cazul designul va avea modificari, nu va putea fi identic.
  • puteti verifica facand click pe butonul register si va va duce pe pagina originala, deoarece in multe cazuri este copiata doar pagina de log-in, restul fiind lasate.

 Fiti foarte atenti la fisiere/demouri/arhiva descarcate de pe forum. 

 Daca arhivele contin parola stergeti-le imediat, parolele se pun pentru a bloca scanarea antivirusului. Un demo sau niste poze nu au de ce sa contina o parola.

 Nu toate arhivele executabile sunt virus. Winrar are capacitatea de a face arhive executabile ce se extrag singure, asta nu inseamna malware.

Fiti atenti la fisiere cu extensie dubla gen nume.png.exe, aici ceva clar e suspect. nume.png e numele si exe e extensia, in acest caz.

Nu accesati linkuri suspecte, care promit ceva ce e prea bun ca sa fie adevarat, nu imprumutati contul nimanui pentru nici un pretext, fiti atenti la e-mailurile primite pentru ca administratia nu va sta sa trimita la 70.000 de useri un e-mail cu diverse informatii.

 Atentie cand dati Team Viewer anumitor persone, nu lasati pc-ul nesupravegheat pentru ca isi pot face de cap, dupa ce s-a deconectat inchidet aplicata Team Viewer pentru a se reseta parola,astfel nu vor putea intra din nou cand au chef.

 Orice chestie suspecta postati-o pe forum sau lasatii mesaj lui @InDii sau @AkAi. Daca o postati nu includeti si link-ul in cauza, lasat-l doar unui fondator.

Virustotal va sta la dispozitie pentru a scana link-uri.

Accesati virustotal: https://www.virustotal.com/

http://i.imgur.com/wCkHxc3.png

In situatia de mai sus veti scana un fisier alegand choose file->scan it.

Pentru a scana un url:

http://i.imgur.com/y8sJeYV.png

Apasati url-> copiati url-ul-> scan it.Acum se va afisa rezultatul pentru fiecare engine in parte si un total in partea de sus x/50, x=numarul de detectii. Va puteti baza si pe reputatia fisierului/link-ului. In partea dreapta aveti un cadran unde arata voturile utilizatorilor sub forma unui contor cu sageata.

 

×
×
  • Create New...